Fortsättningskurs Klippklättring i Stockholm

Kursen är för dig som brinner för klättring och klättrat en del på egen hand och vill lära dig leda som förste man, klättra längre turer och bli en mer komplett klättrare.

Längd: 2 dagar (lör-sön)     Pris: 2690:-

Boka kursen här »

Fortsättningskurs klippklättring Stockholm

KURSINFORMATION

Kursmål: Målet med kursen är att den på ett utvecklande sätt ska höja deltagarens kompetens och göra denna till en mer mogen klättrare som säkert och effektivt kan röra sig i klippterräng med grundutrustning.

Efter kursen är målet att du ska kunna...

  • ingå som 1:e man i ett replag på turer av multipitch karaktär
  • behärska flera olika metoder för säkring och firning
  • självständigt clogga leder av passande svårighetsgrad och längd

Innehåll: Vår fortsättningskurs i klippklättring följder de normer som Svenska Klätterförbundet har. Möjlighet finns att till viss del anpassa kursinnehållet efter personliga behov och önskemål. Följande moment ingår i kursen; ledklättring på kil, multipla firningar, metoder för säkringsarbete, alternativa metoder för firning, säkrad solo-klättring, teknik och vägval som 1:e man, etc.

PRAKTISK INFORMATION

Plats: Kursen hålls i Häggsta utanför Stockholm, se vägbeskrivning här »

Längd: Kursen pågår i två dagar och ni klättrar sju till åtta timmar per dag.

Utrustning: Nödvändig utrustning som behövs står vi för. Du får givetvis ha med din egen om du har. Medtag oömma kläder(ev. regnkläder), gymnastikskor och matsäck.

Instruktörer: Våra instruktörer är utbildade Svenska Klippklätterinstruktörer med lång erfarenhet av att leda klätterkurser.

Antal deltagare: Minst två deltagare krävs för att genomföra kursen. Vi tar självklart emot bokningar även om du är ensam. Vi försöker då hitta plats i en ledig grupp till dig.