Grundkurs Klippklättring i Stockholm

Kursen för dig som vill lära dig att topprepsklättra på egen hand utomhus. Under två dagar får du lära dig allt du behöver för att känna dig säker på klippan!

Längd: 2 dagar (lör-sön)     Pris: 2490:-

Boka kursen här »

Grundkurs klippklättring Stockholm

KURSINFORMATION

Kursmål: Målet med kursen är att på ett inspirerande sätt lära eleven att säkert och effektivt klättra i brant terräng med grundläggande klätterutrustning.

Efter kursen är målet att du ska kunna...

  • topprepsklättra med andra jämngoda klättrare utomhus
  • klättra i replag som 2:a man med en mer rutinerad klättrare
  • ta dig ner själv från klippan med vanlig firningsmetod

Innehåll: Vår grundkurs i klippklättring följder de normer som Svenska Klätterförbundet har. Förutom grundläggande klätterteknik, säkringsarbete och firning ingår moment som skötsel av utrustning, topprepsankare, placering av kilar, rephantering, bygga standplats, etc.

PRAKTISK INFORMATION

Plats: Kursen hålls i Häggsta utanför Stockholm, se vägbeskrivning här »

Längd: Kursen pågår i två dagar och ni klättrar sju till åtta timmar per dag.

Utrustning: Nödvändig utrustning som behövs står vi för. Du får givetvis ha med din egen om du har. Medtag oömma kläder(ev. regnkläder), gymnastikskor och matsäck.

Instruktörer: Våra instruktörer är utbildade Svenska Klippklätterinstruktörer med lång erfarenhet av att leda klätterkurser.

Antal deltagare: Minst två deltagare krävs för att genomföra kursen. Vi tar självklart emot bokningar även om du är ensam. Vi försöker då hitta plats i en ledig grupp till dig.